LENNOX EMEA

  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Nederlands
  • Español
  • Português
  • Italiano
  • Polski
  • Русский

Desculpe, este conteúdo só está disponível em Holandês. Por uma questão de conveniência para o utilizador, o conteúdo é mostrado abaixo no idioma alternativo. Pode clicar na ligação para alterar o idioma activo.

In de datacenters van Ziggo in Nederland draait alles om continuïteit. En dus om koeling en bevochtiging. Al jaren staan tientallen close-control units van Lennox bij een kleine honderd datacenters garant hiervoor. Sinds drie jaar is Lennox, samen met Dophou uit Bodegraven, ook verantwoordelijk voor het onderhoud van een groot aantal installaties van Ziggo. “Zowel Lennox als wij weten wat er van ons wordt verwacht. En dat is meer dan uitsluitend technische kennis en oplossingen,” aldus Patrick Minten, Technisch Manager bij Dophou.

Patrick, hoe is jullie samenwerking met Lennox begonnen?

“Wij kregen in 2016 van Ziggo de opdracht om de installaties van hun grotere datacenters te onderhouden. Het betrof ongeveer 100 locaties van 80m2 en meer. Voor de realisatie zochten wij een landelijke partner met verstand van zaken. Aangezien veel datacenters al zijn uitgevoerd met Lennox-apparatuur, lag een samenwerking met hen voor de hand.”

Hoe ziet die samenwerking er in de praktijk uit?

“We hebben het onderhoud gedeeld. Daarbij houden we vanzelfsprekend rekening met het feit of de units in zo’n datacenter van Lennox zijn of niet. Grofweg zou je kunnen zeggen dat als het uitsluitend om koeling gaat, Lennox het aanspreekpunt is. Zit er ook regeltechniek bij, dan zijn wij verantwoordelijk. In de praktijk komt het neer dat we beide weten waar we over praten, en beide er alles aan doen om storingen te voorkomen.”

Komen die storingen voor?

“Helaas zijn die niet of nauwelijks te voorkomen. Maar van uitval van het systeem is nooit sprake. Dat komt ook omdat Ziggo met dubbele installaties werkt als back-up. Bovendien heeft Ziggo keiharde afspraken met zowel Lennox als Dophou gemaakt. Wij hebben een responstijd van 2 uur, niet langer. Daarnaast moeten we binnen 4 uur de storing hebben verholpen of een noodoplossing hebben getroffen.”

Hoe slagen jullie er in de praktijk in om dit te realiseren?

“Dat heeft vooral te maken met transparantie en communicatie. Ziggo eist van ons – en dus ook van Lennox – een volledige en actuele rapportage. Van elke unit wel te verstaan. Om op deze manier eventuele installatietechnische problemen voor te zijn. Dat was in het begin even schakelen. Inmiddels is dat een onderdeel geworden van onze gezamenlijke manier van werken.”

Hebben jullie met Lennox een klassieke rolverdeling, dus die van hoofd- en onderaannemer?

“Nee, juist niet. Ik zie ons eerder als partners. Gelijkwaardig in alles. Ook in verantwoordelijkheid, proactief handelen en advies. In mijn ogen is dit ook logisch, de meeste close control units die hier worden geïnstalleerd en door ons worden onderhouden, behoren tot de Lennox-familie. Met zoveel kennis en expertise in huis, maak je toch optimaal gebruik van elkaar.” 

Lennox installeert bij Ziggo vooral de INNOV@, close-control units.

Categorias: NIEUWS