LENNOX EMEA

  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Nederlands
  • Español
  • Português
  • Italiano
  • Polski
  • Русский

Desculpe, este conteúdo só está disponível em Holandês. Por uma questão de conveniência para o utilizador, o conteúdo é mostrado abaixo no idioma alternativo. Pode clicar na ligação para alterar o idioma activo.

Voor veel bedrijven is de aanschaf van een rooftop, koelmachine of luchtbehandelingskast een flinke investering. Bij zo’n bedrag wil je eigenlijk garanties. Als bedrijf, maar ook als fabrikant. En dat gaat verder dan dat de een levert en de ander betaalt. “Vertrouwen in elkaar is cruciaal.”

Ondernemen is ook financiële risico’s lopen. Toch gaat het erom deze te minimaliseren. Om die reden checkt Lennox altijd eerst de kredietwaardigheid van een nieuwe klant. “Zoals de klant ook eerst bij ons informeert naar onze leveringsvoorwaarden en daar haar eisen stelt.” Aan het woord is Jurryt Koerts van Lennox.

Jij bent Credit Manager, wat betekent dat precies?

“Credit Management komt van het Latijnse woord ‘credere’, dat geloven of toevertrouwen betekent. Wij leveren op krediet, in het vertrouwen dat de klant onze betalingstermijn respecteert en dus zijn aanschaf op tijd betaalt. Vertrouwen in elkaar is de key-factor in elke vorm van samenwerking. Zeker als het over omvangrijke bedragen gaat. Daarom is ons uitgangspunt bij elke transactie identiek: we willen als Lennox groeien van een betrouwbare leverancier naar een gelijkwaardige partner.”

Maar hoe bouw je vertrouwen op? Wat doen jullie om die partner te worden?

“Volgens mij zijn er twee nadrukkelijke randvoorwaarden in het opbouwen van een zakelijke relatie: flexibiliteit en integriteit. Als bedrijven gaan samenwerken, komen er ook bedrijfsculturen samen. Die moet je zien te verenigen door respect voor elkaar te tonen, maar ook heldere afspraken te maken waar je beiden mee uit de voeten kan. Dan helpt het als je soepel bent, een beetje plooibaar, maar vooral ook eerlijk en oprecht.”

Maar wat betekent dat concreet in de praktijk?

“Wij zorgen ervoor dat onze eigen administratieve processen op orde zijn, dat klanten dus de correcte en volledige overeenkomst en factuur van ons ontvangen, dat ze één aanspreekpunt hebben voor vragen en controles en dat ze nooit of te nimmer met een kluitje het riet in worden gestuurd. We zijn er om te helpen.”

Zoals bij betalingsproblemen?

“Mocht er wat zijn op het gebied van cashflow, dan zijn we altijd bereid om een en ander te bespreken. Dat geldt ook voor snelle controles, eventuele correcties en aanvullingen. Daarbij vormen eerder gemaakte afspraken vanzelfsprekend als uitgangspunt.”

Categorias: NIEUWS