LENNOX EMEA

  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Nederlands
  • Español
  • Português
  • Italiano
  • Polski
  • Русский

Desculpe, este conteúdo só está disponível em Holandês. Por uma questão de conveniência para o utilizador, o conteúdo é mostrado abaixo no idioma alternativo. Pode clicar na ligação para alterar o idioma activo.

Sinds eind augustus staat er op het dak van Flatbeheer in Zoetermeer een eComfort van Lennox. Deze luchtgekoelde koelmachine (omkeerbare warmtepomp) koelt en verwarmt sinds enkele maanden het kantoor van deze vastgoedbeheerder. Door gebruik te maken van de ISDE, ontstond er bij de aanschaf een extra voordeel van bijna 4.000,- voor Flatbeheer. “Eerlijk gezegd, had ik nog nooit van deze subsidie gehoord,” aldus Cees Mooijman, Technisch Beheerder Flatbeheer.

 Flatbeheer verzorgt het beheer van onroerend goed en ondersteunt Verenigingen van Eigenaars. Dit doet de onderneming vanuit een kantoor in Zoetermeer; een kantoor met een plat dak. Zeker warm in de zomer?

“Inderdaad. Vooral dit jaar was het in juni en juli bijna niet uit te houden. Gelukkig zorgde onze installatie voor enige verkoeling.”

 Maar deze koelmachine was bijna 20 jaar oud. Vertrouwde u deze installatie nog wel?

“Ondanks het jaarlijkse onderhoud van Lennox, hebben we het intern wel eens gehad over vervanging. Maar dit werd pas echt actueel toen we het bericht kregen dat enkele onderdelen moeilijk meer waren te verkrijgen. Toen zijn we na overleg met huisinstallateur Wolf Klimaatservice op zoek gegaan naar een geschikt alternatief.”  

Wolf kwam met de suggestie voor een 1-op-1 vervanging met de eComfort van Lennox. Waarom?

“Deze koelmachine is ook te gebruiken als omkeerbare warmtepomp. Het grote voordeel hiervan is dat deze unit in twee richtingen werkt; in de zomer brengt deze koeling en in de winter zorgt het juist voor warmte.”

Wat deze koelmachine extra aantrekkelijk maakt is de ISDE-subsidie. Was dit bekend bij u?

“Nee, dat klinkt misschien naïef, maar je denkt in dit verband niet meteen aan subsidie. Ik had er ook nog nooit van gehoord, van een Investerings Subsidie Duurzame Energie. Eerlijk gezegd denk ik dat meer mensen hier onbekend mee zijn.”

Wat is uw financiële voordeel nu geweest?

“We hebben bijna 4.000,- aan ISDE ontvangen. Dat is een hoop geld. Bovendien viel de claim op deze subsidie mij enorm mee, we hebben enkel wat formulieren moeten invullen. Al met al dus ideaal.”

In augustus is de eComfort bij u op het dak geplaatst. Was dat een ingrijpende operatie?

“Het verwijderen van de oude machine, en het plaatsen van de nieuwe is gebeurd met een hijskraan. Dan moet je tijdelijk de straat afzetten, dat weet je. En zit je ook even zonder koeling. Gelukkig is dat maar heel kort geweest, want ook in augustus was het nog bloedheet.”

U heeft dus al kunnen profiteren van de koeling van deze machine?

“Ja, want zelfs in september was het nog 30˚.

Categorias: NIEUWS