LENNOX EMEA

  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Nederlands
  • Español
  • Português
  • Italiano
  • Polski
  • Русский

Desculpe, este conteúdo só está disponível em Holandês. Por uma questão de conveniência para o utilizador, o conteúdo é mostrado abaixo no idioma alternativo. Pode clicar na ligação para alterar o idioma activo.

10 jaar geleden werd de Neosys door Lennox geintroduceerd. In deze periode heeft de luchtgekoelde koelmachine haar nut en kracht dubbel en dwars bewezen. “Hij is vooral zo populair vanwege zijn flexibele inzetbaarheid,” aldus Martijn van Gijssel, Accountmanager Lennox. 

Eind 2008 kwam de Neosys op de Nederlandse markt. Dit systeem, dat zowel koelt als verwarmt, richt zich met een koelvermogen van 200 tot 1000 kW op grotere gebouwen, zoals ziekenhuizen, winkelcentra en de industrie. “Meest opvallende aan de Neosys was – en is nog steeds – haar afmeting. “In tegenstelling tot andere koelmachines uit haar klasse, is de Neosys slechts 2 meter hoog. Het gros van de concurrenten meet 2,40m.” Dat deze 40 cm verschil in de praktijk de gebruiker juist veel voordeel biedt, heeft alles te maken met architectonische inpassing. “Vergeet niet, dit zijn grote, zware machines, die veel ruimte in beslag nemen. Dat laatste is er niet altijd. De Neosys kun je door haar afmeting dichter bij de rand plaatsen, vaak onder de zichtlijn. Op deze manier benut je niet alleen het dakoppervlak veel efficiënter, het maakt de machine ook flexibeler en het ziet er tevens fraaier uit.”

Geluidshinder

Een ander kenmerkend verschil is de situering van de technische componenten. Bij de Neosys zijn deze veilig weggewerkt in een aparte afgesloten omkasting. Bij andere – vergelijkbare – machines liggen deze vaak onder de condensor, in de buitenlucht wel te verstaan. Hierdoor is de kans op corrosie niet alleen veel groter, het zorgt ook voor relatief veel geluidshinder. “Meestal staan dit soort ‘big boys’ opgesteld in de gebouwde omgeving; daar gelden strenge eisen ten aanzien van geluid. Met de Neosys overschrijd je deze geluidseisen nooit.” Het maakt dit systeem ideaal voor bijvoorbeeld hotels en ziekenhuizen. “Omdat je geen ronkende machine naast je kamer wilt.”

TotalHeatRecovery (THR)

Maar ook in de procesindustrie is de Neosys populair. “Dan rusten we deze koelmachine/ omkeerbare warmtepomp uit met een THR-coil. Met dit warmteterugwinningssysteem recyclen we de energie die mechanisch onttrokken wordt aan het koelproces, als afgezogen lucht terug, voordat deze naar buiten wordt afgestoten. Dit leidt tot indrukwekkende besparingen en een veel hogere efficiency. Dit is vooral zinvol voor bedrijven die in grote mate behoefte hebben aan koud- en warmwater en die dit op de meest efficiënte manier willen regelen.”

Ook interesse in een Neosys? Bel of mail: Tel. (033) 2471800, E-mail: info.nl@lennoxemea.com

Categorias: NIEUWS