LENNOX EMEA

  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Nederlands
  • Español
  • Português
  • Italiano
  • Polski
  • Русский

Ci spiace, ma questo articolo è disponibile soltanto in Olandese. Per ragioni di convenienza del visitatore, il contenuto è mostrato sotto nella lingua alternativa. Puoi cliccare sul link per cambiare la lingua attiva.

Als u voor een gebruikte machine alsnog een onderhoudscontract wilt, bent u bij Lennox aan het juiste adres. Maar voordat een rooftop, koelmachine of luchtbehandelingskast bij ons in onderhoud komt, vindt er een nulmeting plaats. “Dan keren we de machine binnenstebuiten, meten we alles door en komen we met een deskundige analyse,” aldus Arjan Heinen, Service Manager Lennox Benelux B.V.

Wanneer voeren jullie een nulmeting uit?

“Als een bedrijf of klant zegt interesse hierin te hebben. Dat kan zijn omdat ze alsnog een onderhoudscontract willen of omdat ze uitsluitend inzicht willen hebben in de status van de machine.”

Hoe oud zijn de machines waar jullie een nulmeting voor doen?

“Dat verschilt sterk, maar varieert tussen de 3 en 10 jaar. Meestal is er in het verleden dan nauwelijks onderhoud gepleegd of heeft een partij het onderhoud niet conform de voorschriften uitgevoerd.”

Waar bestaat een nulmeting uit?

“We controleren de compressoren en condensors; hun conditie, maar ook de werking en afstellingen ervan. Daarnaast checken we essentiële onderdelen als filters, roosters, maar ook lagers en de V-snaar. Ook controleren we het koudemiddelcircuit, het gasverwarmingsgedeelte en de totale omkasting. Bij dat laatste gaat het vooral om corrosie, vuil en de aanwezige coating. Alles wat we inspecteren, meten en registreren, zetten we vervolgens in een rapport. Centraal daarin staat een helder advies over wat de machine volgens ons nodig heeft om optimaal te presteren.”

Jullie adviseren vaak een onderhoudscontract te nemen, waarom?

“Regulier onderhoud verlengt de levensduur van de machines, het zorgt voor betere prestaties en het houdt het energieverbruik laag. Machines die bij ons in onderhoud zijn verbruiken gemiddeld 15% minder energie. Dat scheelt honderden euro’s per jaar. Let wel, per machine!”

Komt dat uitsluitend door onderhoud?

“Voor het overgrote deel wel. En regelmatige software updates dragen ook hun steentje bij aan de optimalisatie van de installatie.”

Als ik vandaag een nulmeting van jullie wil. Hoe snel staan jullie dan bij mij op de stoep?

“Binnen twee weken. En een paar dagen later heb je van ons dan een advies.”

Heeft u interesse in een nulmeting voor uw gebruikte machine?

Neem contact op met onze Service, afdeling Maintenance Contract, via 033-2471800.

Categorie: NIEUWS